Dolgu Uygulamaları

Dolgu uygulamaları, jel benzeri maddelerin cilt altına yerleştirilmesi ile cildin zaman içinde kaybetmiş olduğu volümün geri kazandırılmasını, çizgi ve kırışıklıkların yumuşatılmasını veya yüz hatlarının belirginleştirilmesini sağlamak üzere yapılan kozmetik işlemlerdir.

Her sene 1 milyondan fazla kadın ve erkek bu popüler gençleştirme yöntemine başvurmaktadır. Cerrahi ve anesteziye bağlı komplikasyonlar olmaksızın daha genç görünmeninin maliyet etkin bir alternatifi olduğundan son derece popüler bir işlemdir.

En çok kullanılan dolgu türleri hiyalüronik asit yapısında olanlardır. Hiyalüronik asit, vücudumuzda bağ dokuda hücreler arasında bulunan, yüksek miktarda su tutma özelliğine sahip ve fibroblast adı verilen hücrelerimiz tarafından sentezlenen bir maddedir. Yaşımız ilerledikçe ciltteki kollajen, elastin ve hiyalüronik asit üretimiyle birlikte, üretilen maddelerin ömrü de kısalır ve cildin elastik yapısı kaybolur. Dolgu uygulamaları ile cilt altına geri kazandırılan hiyaluronik asit, su moleküllerini çekerek cilde hacim ve genç bir görünüm kazandırır.

En sık yapılan dolgu uygulamaları şunlardır:
-Göz altı ışık dolgusu
-Dudak dolgusu
-Burun dolgusu
-Nazolabial dolgu
-Alın dolgusu
-Kaz ayağı dolgusu
-Jawline dolgusu
-Prejowl sulcus dolgusu
-Marionette dolgusu
-Dudak üstü(barkod) çizgi dolgusu
-Sivilce izleri dolgusu
-El dolgusu

Dudak dolgusu
Göz altı ışık dolgusu
Burun dolgusu

Dolgu uygulamaları kalıcı mı ?

Dolgu uygulamalarının kalıcılığı kullanılan malzeme ve uygulanan bölgeye göre farklılık göstermekle birlikte 1 sene kadardır. Yine de 1 sene sonunda doku ilk haline göre daha diri görünecektir ve tekrarlayan enjeksiyonlar ile dolgunun ömrü uzayacaktır.

Dolgu yaptırdım ama eritmek istiyorum 1 sene beklemem mi gerekiyor ?

Yapılan dolgu uygulamaları hiyalüronidaz adı verilen bir enzim yardımıyla kolaylıkla eritilebilir.

Ne gibi riskler var ?

Başta burun dolgusu olmak üzere tüm dolgu işlemlerinde arter(atar damar) içine enjeksiyon riski bulunmaktadır. Bu risk kişinin anatomik farklılıklarına göre değişmektedir. Bu riskin en aza indirilmesi veya komplikasyonların profesyonelce yönetilebilmesi için dolgu işlemlerinin bölge anatomisine hakim hekimler tarafından yapılması gerekmektedir.

Dolgu uygulamaları ile ilgili diğer sorularınızı buradan sorabilirsiniz.